Crematorium en Uitvaartcentrum Noordoost Fryslân officieel geopend

DOKKUM – Donderdag 28 september is het nieuwe Crematorium en Uitvaartcentrum Noordoost Fryslân in Dokkum officieel geopend. Locoburgemeester en wethouder van de gemeente Dongeradeel, Pieter Braaksma, verrichtte de officiële openingshandeling. Hij noemde het crematorium en het vernieuwde uitvaartcentrum een aanwinst voor de gemeente Dongeradeel én voor de regio.

Op 1 april van dit jaar nam Respectrum Crematoria B.V. de dienstverlening over van Begrafenis- en Crematievereniging “Dokkum en Omstreken”. Wat volgde was een ingrijpende inpandige verbouwing van het uitvaartcentrum aan de Rondweg-West en de aanbouw van een crematorium. Al op 15 augustus startte het nieuwe Crematorium en Uitvaartcentrum Noordoost Fryslân met haar dienstverlening. Tot een officiële opening kwam het echter nog niet. Die vond donderdag plaats onder grote belangstelling.

Vertrouwen

Het nieuwe Crematorium en Uitvaartcentrum Noordoost Fryslân maakt deel uit van Respectrum Crematoria, dat actief is in Nederlandse en Duitse Uitvaartbranche. Algemeen directeur van Respectrum Crematoria, Bert van der Weide: ‘Dokkum heeft een groot achterland. Daarmee was het zeer aantrekkelijk voor ons om juist hier een crematorium te vestigen. Dat ging niet zonder slag of stoot. Dat we vanmiddag het nieuwe Crematorium en Uitvaartcentrum Noordoost Fryslân officieel mogen openen is mede te danken aan de medewerking van de gemeente Dongeradeel, maar vooral ook aan die van de Begrafenis- en Crematievereniging “Dokkum en Omstreken”, die ons het volle vertrouwen gaf.’

Lef

De officiële openingshandeling werd verricht door locoburgemeester Pieter Braaksma: ‘De uitvaartwensen van mensen veranderen. Daarom zijn we als gemeentebestuur zeer ingenomen met de komst van het crematorium. Mensen hoeven nu niet ver meer te rijden voor een crematie.’ Braaksma roemde ook het bestuur van Begrafenis- en Crematievereniging “Dokkum en Omstreken”. 'Het vergt lef om na jaren van fuseren met andere begrafenisverenigingen nu het heft uit handen te geven aan Respectrum.’

Linda van der Deen

LInda van der Deen, voormalig wethouder van Ameland, is de manager. Het nieuwe Crematorium en Uitvaartcentrum Noordoost Fryslân beschikt over een ruime ontvangsthal, een grote ceremonieruimte, drie opbaarkamers, een familiekamer en een foyer. Linda van der Deen meldt dat er op zaterdag 30 september een Open Dag wordt gehouden. Tussen 09.30 en 16.00 is een ieder van harte welkom.

Over Respectrum Crematoria

Respectrum Crematoria B.V. is actief in de Nederlandse en Duitse uitvaartbranche en zet sterk in op klantwaardigheid en duurzaamheid.

Ameland

De Amelander begrafenisverenigingen hebben al kennis gemaakt met het crematorium op de informatiavond die eerder deze maand werd georganiserd. 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *