Coronatijd en mooi weer

HOLLUM – VAN DE HOOFDREDACTIE – Kent u de rubriek van Sander Warmerdam, hoofdredacteur van de Leeuwarder Courant? Hij schrijft wekelijks een rubriek over de achterkant van de krant: hoe wordt de krant gemaakt, hoe steekt een redactie in elkaar, hoe worden keuzes gemaakt welk nieuws op de voorpagina moet, wat wordt uitgelicht en wat blijft steken bij een éénkolommertje van een paar regels. Die column verslind ik, omdat het mij iets vertelt over hoe de krant werkt en in de Friese maatschappij staat. Die Leeuwarder van Warmerdam vraagt steun van haar lezers. Leest u graag de krant? Neem een abonnement.

Persbureau Ameland heeft ook een hoofdredacteur, maar die is tegelijk redacteur, tikmiep, koffiezetter en schoonmaker. En toch presenteert Persbureau Ameland met de kleine bezetting van hoofdredacteur en een paar vrijwilligers een tamelijk compleet actueel, eilandgericht, lokaal vertaald nieuwsoverzicht. Het wordt u dagelijks gepresenteerd en aan de leescijfers kan PA zien dat er veelvuldig van geconsumeerd wordt. Al meer dan 16 jaar doet PA dat, is het een platform voor ingezonden brievenschrijvers, volgt het de politiek, houdt het evenementen in the picture, zet het bijzondere verrichtingen in de schijnwerper en is het een podium voor talenten en bedrijven.

Het lezen is kosteloos, je hebt er alleen een internetverbinding voor nodig. PA heeft wel eens nagedacht over een betaalmuur, maar zoiets laten ontwikkelen en bouwen kost een fikse duit en daarom is de installatie daarvan er tot nu toe bij gebleven. U als lezer profiteert daar gulzig van en dat is mooi, want PA publiceert om gelezen te worden. In deze moeilijke tijd, waarin bedrijven de deuren moeten sluiten of hun nering danig terug zien lopen, is PA op haar post gebleven en heeft PA nog intensiever dan gewoonlijk het nieuws gevolgd, nagejaagd, vertaald, geschreven en gepubliceerd. Van de mooi-weer-media van het eiland wordt even niets vernomen. En dat is misschien ook logisch, want op een bepaalde manier is het geen mooi weer. PA vraagt u, lezer, die mooi-weer-bladen (De Amelander en Ameland InZicht magazine) nu toch te kopen. Vooral nu. Er staan mooie verhalen in waar we van kunnen genieten. Neem nu het verhaal in Ameland InZicht over de oudste man van het eiland, of het verhaal in de vorige editie over de eilander die drie Elfstedenkruisjes bemachtigde. Uit dat soort verhalen halen we troost. Koop nu die bladen, het zijn fantastische bewaarexemplaren. Kijk dan ook even wat u voor 16 jaar kosteloos Ameland nieuws op de website van Persbureau Ameland over hebt, zodat PA dóór kan. Zestien jaar, laten we zeggen à 5 euro per jaar, is 80 euro. Als u dat bedrag (of meer, of minder) overmaakt naar PA, dan kan het persbureau verder. In de coronatijd en daarna.

IBAN NL03 RABO 0136 9369 38

BIC RABONL2U

Maak uw bijdrage graag over onder vermelding van Lezersbijdrage Persbureau Ameland.

Adverteer nu voor direct profijt

Voor bedrijven heeft PA nog een bijzondere aanbieding: wij moeten elkaar immer helpen.

Adverteer nu voor de coronaprijs van de helft van de prijs en zet al uw acties, maaltijdservices en omezetmakers in moeilijke tijden uitgebreid op PA. Die advertentie is in no time terugverdiend, loopt een heel jaar, dus tot ver na de coronatijd. Zo zetten we samen de schouders eronder. Aanmelden kan via CONTACT. De factuur wordt pas in augustus 2020 verstuurd.

Bedankt alvast en blijf vooral gezond,

Jeanet de Jong

Persbureau Ameland

Dossier Corona

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *