Concessie definitief naar Wagenborg

DEN HAAG – Minister Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu heeft de bezwaren tegen de twee concessies voor de veerdiensten naar de vier Friese Waddeneilanden ongegrond verklaard.

De concessies, die gelden voor 15 jaar, zijn toegekend aan de rederijen Doeksen en Wagenborg. Hiermee zijn de eilanders en bezoekers verzekerd van reguliere, betaalbare en betrouwbare verbindingen gedurende het hele jaar.

De minister heeft de concessies een jaar geleden toegekend, maar EVT, rederij Waddentransport en het samenwerkingsorgaan Vast maakten hiertegen bezwaar. Tevergeefs, naar nu blijkt.

Bol.comDoeksen kreeg de concessie voor de veerdiensten op Terschelling en Vlieland. Wagenborg voor die op Ameland en Schiermonnikoog. Beide rederijen verzorgen deze diensten al jaren. In de concessies is vastgelegd dat ook op stille, onrendabele momenten moet worden gevaren. Daarvoor krijgen de reders het exclusieve recht tot het verrichten van de veerdiensten.

>>> lees hier het hele bericht van Schuttevaer

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18269

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *