Concertgebouworkest in Leeuwarden

LEEUWARDEN – Het Koninklijk Concertgebouw Orkest concerteert na 60 jaar weer in De Harmonie Leeuwarden. Eén van de beste orkesten ter wereld verzorgt in het jaar dat Leeuwarden-Fryslân Culturele Hoofdstad van Europa is op vrijdag 26 oktober 2018 een concert. Onder leiding van chef-dirigent Daniele Gatti wordt muziek van Don Juan en het symfonisch gedicht Tod und Verklärung van Richard Strauss gespeeld.

Op verzoek van de organisatie van Leeuwarden Fryslân 2018 Culturele Hoofdstad van Europa ligt de organisatie van dit concert in handen van EMBRACE Nederland, een organisatie die klassieke muziek inzet in het kader van een beter leven voor kwetsbare mensen. De workshopseries ‘Muziek & Dementie’ zijn een belangrijk onderdeel in haar werk.

De opbrengst van dit KCO-concert komt ten goede aan de workshopseries ‘Muziek & Dementie’ van de Stichting EMBRACE Nederland.

→ bekijk hieronder het persbericht

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *