Concert Vocaal Ensemble Pavane op Ameland

WEZEP – Op donderdag 20 augustus verzorgt vocaal ensemble Pavane onder leiding van Joke Hooikammer- de Graaf en de organist Jan Ferdinand Hooikammer een concert in de serie Avondmuziek op Ameland. Dit concert vindt plaats in de hervormde kerk van Hollum.

Pavane is een kwartet dat bestaat uit geoefende zangers. Het repertoire is heel  breed: van wereldlijke muziek en kerkelijke cantates tot lichte muziek. In het tienjarig bestaan van dit vocaal ensemble hebben zij al vele concerten verzorgd door heel Nederland.

Pavane is opgericht door Joke Hooikammer: zij studeerde aan het Utrechts Conservatorium orgel, piano, kerkmuziek en koordirectie. Zij is dirigente van verschillende koren, heeft een grote privé-lespraktijk en is organist van de Oude Kerk te Ermelo.

Organist Jan Ferdinand Hooikammer studeerde aan het Alkmaars Conservatorium orgel en kerkmuziek. Hij is organist van de hervormde gemeeente te Dedemsvaart en de Kruiskerk te Wezep.

Op Ameland wordt een afwisselend  programma worden uitgevoerd met orgelwerken van ondermeer Corette en Franck en koormuziek van Lauridsen en Durufle.

Aanvang van het concert is 20.30 uur de entreeprijs is 8,50 euro voor volwassenen, kinderen gratis.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *