Oorsprong speelt bij Ballumerbocht

HOLLUM – Deze zomer reist BUOG met de belevingsvoorstelling Oorsprong langs de Waddeneilanden en het vasteland van de Waddenzee. Oorsprong is een beeldende, muzikale beleving waar het publiek bij laag water meemaakt hoe schoon de stilte van de Waddenzee is. Het is een voorstelling waarbij kijken (naar de spelers, de meeuwen, een motorbootje in de verte die de snelheidslimiet overschrijdt, de veerboot die vertrekt, de kleur van het wad), ruiken (de slik, vooral de slik), proeven (het zilte van het wad en slik dat opspettert) luisteren (het spletsen van de voeten in het slik) en voelen (vooral voor die ene toeschouwer die een handje slik krijgt aangeboden) centraal staat. Via een koptelefoon hoort het publiek een nieuwe compositie en ziet het hoe de modder tot leven komt en de mens voortbrengt, waar de mens zich dansend opricht en weer verdwijnt in het slik.

Oorsprong was vandaag op Ameland te zien en morgen zijn er ook nog twee voorstellingen. Oorsprong speelt op het wad bij de Ballumerbocht en niet bij Buren, zoals eerder aangekondigd. Vanaf de parkeerplaats bij museumhaven Zeemanshoop is het nog een kwrtiertje lopen over de dijk voor je bij de locatie bent aanbeland.

Kaartverkoop 

Kaarten voor de voorstelling Oorsprong zijn nu te koop via www.buog.nl/kaartjes

Oorsprong is een belevingsvoorstelling voor jong en oud, natuur- en theaterliefhebber. 

Met deze locatievoorstelling wordt het publiek letterlijk met de voeten in het slik gezet, met uitzicht op het Werelderfgoed Waddenzee. 

Waar & wanneer 

Ameland: 14 en 15 augustus (16.00 en 17.00 uur) 

De kaarten worden aangeboden bij diverse verkooppunten op de Waddeneilanden en op het vaste land:

Ameland: Natuurcentrum Ameland, Boekhandel De Hoge Stoep

Holwerd: Coop Verbeek

Actie / Speciaal voor nieuwe leden van de Waddenvereniging

De voorstelling wordt in samenwerking met de Waddenvereniging tot stand gebracht in kader van het 50 jarig jubileum. Leden krijgen korting. Zij worden daar rechtstreeks over benaderd via het Waddenmagazine. Je kunt ook online lid worden en een kaartje voor de voorstelling cadeau krijgen. Ga dan naar www.waddenvereniging.nl/voorstelling

Over BUOG, Bedenkers en Uitvoerders van Ongewone Gebeurtenissen, bestaat uit regisseur Pieter Stellingwerf en theatervormgever Kees Botman en maakt sinds lang theatervoorstellingen op bijzondere (buiten)locaties en onontgonnen plekken.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *