Anna van Ameland exposeert in ’t KoaikersHuus

KOOILPLAATS – Anna Klein – de Boer exposeert in restaurant ’t KoaikersHuus op de Kooiplaats. Haar werken – ze zijn te koop – hangen er tot en met de laatste dag van oktober.

Anna Klein

Anne Klein, geboren in Assen, tekent al van jongs af aan. Als kleuter stond ze op een stoeltje voor het schoolbord om voor juf en de kinderen te tekenen. Op de middelbare school in Groningen kreeg ze een echte tekenleraar, leerde veel en legde de basis voor haar huidige werk. Na de middelbare school ging ze paardrijden op Ameland en bekwaamde ze zich in dressuur. Op het eiland kwam ze haar levensgezel Johannes tegen en gaf, als eerste paardrijdinstructrice op Ameland, dressuurlessen. Door een druk leven met man, opgroeiende kinderen, boerderij, paarden en toerisme, kwam ze pas na haar zestigste weer toe aan serieus en intensiever tekenen en schilderen.

Anna volgde cursussen, leest over beeldende kunst en bezoekt galerieën en musea om kunst te bestuderen en zich te laten inspireren. Die inspiratie vertaalt zich deze september en oktober in een KoaikersHuus vol kleurigheid en wonderlijke vormen en structuren. Echte Anna’s van Ameland.

‘t KoaikersHuus

’t KoaikersHuus, met gastheer en gastvrouw Rik Klunder en Martine Wildervank, is het meest oostelijke restaurant van het eiland. Er worden streek- en seizoensgebonden gerechten geserveerd en voor de wandelaar in de Kooidunen en de fietser die het oosten opzoekt is het een pleisterplaats voor een heerlijk kopje koffie of verse thee.

’t KoaikersHuus staat voor eten en drinken midden in de natuur en voor mooie schilderijen aan de muur.

In november is het in ’t KoaikersHuus Kunstmaand.

Openingstijden 't KoaikersHuus

16 september tot en met 2 oktober gesloten.

 

Oktober, dagelijks van 10.00 – 17.00 uur en tot 22.00 uur bij diner op reservering.

3 en 4 Oktober zijn wij in verband met huwelijksfeesten gesloten tot 16.00 uur, daarna wel open voor diner.

 

November Kunstmaand, dagelijks van 10.00 uur tot 22.00 uur, reserveren gewenst in verband met de verwachte drukte.

December, 1 tot en met 4 december gesloten. Vanaf 5 december van 12.00 – 17.00 uur en tot 22.00 uur bij diner op reservering.

De gehele decembermaand op maandag en woensdag gesloten.

Kerst: Kerstavond gesloten

1e Kerstdag gesloten

2e Kerstdag OPEN

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *