Tip
Een tip of adverteren? Neem dan contact op met info@persbureau-ameland.nl.
Bockbierweek bij Nescafé
NES – Op zaterdag 17 september is de aftrap van de Bockbierweek bij Nescafé.
Op die dag wordt om 17.00 uur het eerste fust aangeslagen en de week daarna kun je in Nescafé een week lang proeven van de lekkerste bockbieren. Het restaurant serveert er passende gerechten bij.
De bockbieren die in het zonnetje staan zijn van het fust of van de fles:
- Amstel Bock
- Brandt Dubbelbock
- Brugse Bock
- Chouffe Bock
- Texelse Strombock
- De Leutebock
- Erdinger Pikantus
- Paulanus Salvator
Bockbier
Bokbier, of bockbier, is een seizoensbier van doorgaans lage gisting. Tijdens het brouwproces zakt de gist naar de bodem van de kuip waarin het gebrouwen wordt. Ondergistend bier heeft langere tijd nodig dan bovengistend bier. Bij bier met hoge gisting komt de gist juist naar boven. Oorspronkelijk zijn bokbieren ondergistend, maar de laatste jaren worden er in Nederland meer en meer bovengistende bokbieren gebrouwen.
Er zijn lenteboks en herfstboks, oorspronkelijk Duitse bieren, zwaar bier met smaak. Nederland heeft zich sinds de jaren 80 ontwikkeld tot bokbierland.