Comité voor acties Clemenskerk

NES – Er komt een comité van Amelanders die acties gaan organiseren voor de afgebrande Sint-Clemenskerk in Nes op Ameland. Ook wordt op dit moment een comité van aanbeveling gevormd. Dat laat pastoor Paul Verheijen uit Dokkum weten.

Inmiddels is ruim tweeduizend euro binnen op de speciaal geopende bankrekening van de geruïneerde monumentale kerk uit 1878. Op de vroege ochtend van dinsdag 5 februari brandde de kerk bijna volledig af. ,,Omdat we steeds van Amelanders hoorden ‘het gaat om ónze kerk’, richten we een comité op uit Amelanders van alle gezindten, ook niet-kerkelijken”, licht Verheijen toe.

Er wordt op dit moment een groot spandoek gemaakt dat voor de kerk wordt aangebracht. ,,In de zomer komen er natuurlijk veel mensen langs de kerk. Op het spandoek staat onder meer het rekeningnummer, zodat mensen weten hoe ze kunnen bijdragen.”

Op 18 maart staat er een bijeenkomst gepland met alle betrokken partijen, zegt Verheijen. Zowel de verzekeraar Donatus, Monumentenzorg, het parochiebestuur en de projectleider van de herbouw zullen hierbij aanwezig zijn.

Bron: Friesch Dagblad

>>> lees hier over Brand en nasleep – Sint Clemenskerk in Nes op Ameland

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *