Column – Fietseiland

HOLLUM – Het eiland barst van de verhalen. Wij verzamelen ze hier voor u. Anekdotes, reisverhalen, geschiedenissen, sprookjes: als het maar een link heeft met Ameland. De link kan het onderwerp zijn of de auteur.

Lees hier alle verhalen en columns.

Hieronder volgt de column.

Fietseiland

Ameland is een echt fietseiland. Je ziet dat terug in de vele fietspaden en in de fietsenverhuurbedrijven die badgasten een rijwiel op maat kunnen leveren.

Sinds een paar jaar claimt Ameland het begrip sportief, passend bij het imago van actief, gezond en gastvrij eiland.

Onder dat mom staan diverse evenementen op de Amelander sportkalender, waaronder de MTB Ameland. Tijdens dit evenement crossen honderden mountainbikers over strand, wegen en door de natuur van Ameland. Met medeweten en medewerking van de natuurbeheerders. Aanbod kweekt vraag en meer sportief gedoe brengt meer sportieve mensen naar het eiland. Tot zover is er niets aan de hand.

Mountainbiken lijkt zich te hebben ontwikkeld tot tochten die het allerliefst dwars door de natuur gebiked worden. Waar voor iedere weg- en eilandgebruiker duidelijk is dat offroad alleen mag als erbij staat dat offroad mag, lijkt dat voor mountainbikers niet te gelden. Als klap op de vuurpijl dient zich het initiatief aan om fietsers die illegaal bezig zijn, de natuur verstoren en paadjes maken waar geen paadjes horen, te belonen met een mountainbikeroute, waar dan weer vanaf geweken kan worden omdat mountainbikers zich liever niet laten vastpinnen aan een aangelegde route.

>>> lees hier de hele column van Jeanet de Jong

>>> lees hier over Sportief Ameland

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *