Column - Palingvet tot achter je oren

Geplaatst op: 19 juni 2010 - Categorie: Sport & Evenement

Column

HOLLUM - Het achter de ellebogen hebben is een nogal negatieve kwalificatie. Er is maar een ding waarbij het positief beoordeeld kan worden en dat is bij palingvet. Muzikaal Bootwateren staat voor mij gelijk aan gerookte paling. Elke keer weer ontdek ik hoe lekker, duur en hoe klein een pond paling is. Zeker als je het maaltje moet delen. Er is niks mis met delen maar een pond paling delen door drie betekent twee aaltjes per persoon. Neem dan een kilo, hoor ik u zeggen, maar voor de prijs van een kilo paling moet ik toch heel wat nieuws wegschrijven.

Andermaal is het ook zo dat het in dit geval, zoals in zoveel gevallen, niet gaat om de kwantiteit maar om de kwaliteit. Twee gerookte palingen zuig ik tot op het bot af en ik gebied het ook mijn dochter. Goed fileren en tot op de laatste graat het laatste restje palingvlees opzuigen alsof het je laatste maaltje is. Het palingvet loopt mij tot achter de ellebogen en voor het overige zit het tot achter mijn grote oren. Meer hoeft daar niet te zitten, alleen, af en toe en zeker met Muzikaal Bootwateren, palingvet.

De muziek van het Bootwateren is niet aan mij besteed. Een dweilorkest vind ik geweldig, tijdens schaatskampioenschappen in Thialf bijvoorbeeld, maar het meervoud van dweilorkest staat wat mij betreft niet gelijk aan genieten van meer en leukere muziek. Het is mij gauw te veel en te hard. Shantykoren zijn gezellig maar die moet je ook niet elke week horen en zeker niet tien achter elkaar. Juttersvrouwen maken mij ook al niet gelukkiger.

Muzikaal Bootwateren bestaat nu tien jaar en moet zeker blijven. Vanwege de paling én vanwege het goedemorgenconcert bij Tante An op zondagmorgen.
JFdJ

Relevante dossiers: Column van Ameland
Naar nieuwsoverzicht
Ads door PA
Gesponsorde links:
Hier adverteren?