RSS
Zoeken

Collecteweek van het Cultuurfonds in Fryslân

Geplaatst op: 16 mei 2019 - Categorie: Kunst & Cultuur

LEEUWARDEN - Het Prins Bernhard Cultuurfonds Fryslân organiseert van 19 mei tot en met 25 mei de 74e Anjeractie. Met deze jaarlijkse collecte haalt het Cultuurfonds geld op voor cultuur en natuur in de regio onder het motto Houd cultuur en natuur levend!

De helft van de opbrengst van de Anjeractie is voor de clubkas van de collecterende vereniging. De andere helft is bestemd voor projecten op gebied van cultuur, natuur en wetenschap binnen de regio.

Mede dankzij de Anjeractie opbrengst kon het Prins Bernhard Cultuurfonds Fryslân in het jaar 2018 ruim 150 projecten op het gebied van cultuur en natuurbehoud ondersteunen. In totaal was daarmee een bedrag van ongeveer 370.000 euro gemoeid. Daarnaast werd er bijna 100.000 euro bijgedragen aan de aanschaf van instrumenten en kleding voor muziekverenigingen.

Over de Anjeractie
Het Prins Bernhard Cultuurfonds zamelt sinds 1946 jaarlijks actief geld in met de Anjeractie. Tijdens deze week gaan zo’n 25.000 collectanten op pad om geld op te halen voor hun vereniging én voor het Cultuurfonds.

Ameland
Van maandag 20 mei tot en met zaterdag 25 mei wordt er op Ameland gecollecteerd voor de Anjeractie.

Relevante dossiers: Hart van Ameland
Naar nieuwsoverzicht
Ads door PA
Gesponsorde links:
Hier adverteren?