Clarice en Esmee weer in zee

HOLLUM – Clarice en Esmee zwemmen samen met acht lotgenoten sinds vanmorgen weer in zee. Clarice werd vorig jaar in de kerstvakantie op de Ho’n gevonden door Clarice Rozema. Ze helpt regelmatig de EHBZ-er ter plaatse en deze avond vond ze een zieke zeehond. Het dier werd naar zeehondencrèche Lenie’t Hart in Pieterburen verscheept en Rozema en haar gezin adopteerde het dier. Met Esmee samen is dit de derde zeehond waarvoor het gezin geld overmaakt. Esmee herwon vandaag ook haar vrijheid op het Suudwest van Ameland. Zeehond Sopie zwemt al lang weer in de Waddenzee.

Alex, Clarice, Esmee en Sophie hebben een vakantiehuis aan het Jutterspad tussen Nes Buren. Ze hebben hun hart verpand aan Ameland en komen er vaak. Clarice al sinds haar babytijd. Ze bracht een groot deel van haar jeugd op het eiland door en ging stappen met jongens uit Nes en Buren.

Alex heeft nog geen zeehond met zijn naam vrijgelaten: de zeehonden die ze adopteerden waren allemaal wijfjes. Alex Rozema legt de vrijlating vast op zijn iPad.

De zeehondencrèche liet vandaag tien zeehonden vrij, zes gewone en vier grijze.

>> de locatie van vrijlating van zeehondjes door de zeehondencrèche is te vinden op de app Ameland Actueel en op www.ameland-actueel.nl voor alle smartphones.

>>> lees hier over de Zeehond in de Waddenzee

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *