Chinees wordt winkel

NES – De Chinees aan de Torenstraat in Nes verandert van horeca naar winkel. Het restaurant staat al geruime tijd leeg, de Chinezen zijn vertrokken en de nieuwe eigenaar is al aan de verbouwing begonnen. Kienstra van Trendshop Paal 10 wil verhuizen van Rixt van Doniastraat 10 naar de voormalige Chinees. Raadsleden moesten besluiten over de ruil van bestemming.

Dirk Brouwer (A’82): “Wij zijn niet voor inruilen van horeca voor detailhandel.”

Tonnie Overdiep (PvdA) bekijkt de zaak anders: “Jammer dat de Chinees vertrokken is. Misschien komt er weer een en dan werken we mee aan verruilen van detailhandel voor horeca.”

Tjeerd Kooiker (ABA) ziet geen problemen: “Het is en blijft een zakenpand.”

Erica de Vries-Faber (CDA) werkt mee en Jan Verbiest (VVD) meent dat verruiling van bestemming elke keer weer beoordeeld moet worden. “Het schuift wel eens van het een naar het ander. Voorheen was het een winkel.”

Dirk Brouwer stuurt na een schorsing van de raadsvergadering op 10 september de mening van Ameland’82 bij. De fractie stemt uiteindelijk in met de winkelbestemming op het pand als er binnenkort een detailhandelstructuurvisie op tafel wordt gelegd.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *