Ameland heeft Schoonste Strand van Nederland

NOORDWIJK – De gemeente Ameland heeft 5 oktober in Noordwijk de titel Schoonste Strand van Nederland 2007 gewonnen. Deze titel wordt jaarlijks uitgereikt aan de winnaar van de wedstrijd die Stichting Nederland Schoon, namens de partners van het Impulsprogramma Zwerfafval, in het leven heeft geroepen. Tijdens een feestelijke prijsuitreiking in restaurant het Zuiderbad te Noordwijk, overhandigde juryvoorzitter Guido van Woerkom (directeur ANWB) de prijs, de Gouden Wimpel 2007, aan wethouder Nico Oud van gemeente Ameland. De gemeenten Bergen NH en Den Haag eindigden op de tweede respectievelijk derde plaats.
Aan het begin van de zomer heeft Stichting Nederland Schoon voor het vijfde jaar de inspecteurs van de ANWB opdracht gegeven om alle 92 Noordzeestranden gedurende het seizoen driemaal te bezoeken en te inspecteren. De resultaten werden beoordeeld door een jury, onder voorzitterschap van Guido van Woerkom.
Het juryrapport laat zien dat een goed beleid en aandacht voor het onderwerp zwerfafval daadwerkelijk verschil maken. De gemeenten Den Haag, Bergen (NH) en Ameland zijn genomineerd omdat ze de hoogste gemiddelde score hebben behaald tijdens de inspectierondes. De jury gaf aan dat de gemeente Den Haag met haar nominatie bewijst dat het mogelijk is om tijdens mooi weer grote bezoekersaantallen te verwerken (Scheveningen Noord en Scheveningen Zuid) en toch een schoon strand te hebben. In Bergen (NH) troffen de inspecteurs slechts wat zwerfafval aan achter de paviljoens, de stranden waren zo goed als zwerfafvalvrij, maar op Ameland was het strand nog schoner.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *