Chinees ‘Groeiend Geluk’ op Ameland

NES – Ameland heeft na negen jaar weer een Chinees. In het pand van Chimetzo aan de Strandweg van Nes is de familie Mei neergestreken en ze openen op de eerste april 'De Chinees Hong Yun'. Het is geen grap. Dat roepen de drie mannen die een paar dagen voor de opening hard aan het werk zijn om alles op orde te krijgen. De datum kwam gewoon goed uit. 

Het familiebedrijf wordt gerund door vader TW Mei en de zoons Denny en Donny. TW – als hij zijn voornaam zegt klink er iets onverstaanbaars voor westerse oren en daarom zeggen de jongens: "zeg maar TW" – is een Hong Kong Chinees, die naar Europa trok om zijn geluk te beproeven. Hij heeft zijn leven lang hard gewerkt, vooral in de horeca, bij de Chinees. Nu is het tijd om het stokje over te dragen aan de zoons en dat doen ze via Hong Yun. De naam van de zaak zal misschien wat moeilijk te onthouden zijn voor Nederlanders, realiseren de drie zich en daarom gebruiken ze ook gewoonweg 'De Chinees' als aanduiding. 'De Chinees' staat op het logo en op de vlaggen die buiten al vrolijk waperen in de frisse wind. De Chinees is al een begrip, nog voor de zaak open is. 

Ze hebben eerst nog gekeken naar De Welvaart in Hollum om zich daar te vestigen. Dat pand staat alweer sinds eind 2011 leeg en schreeuwt om een ondernemer. Voor deze drie Chinezen (vader) en half Chinezen (zoons) was het toch een brug te ver. Te veel onderhoud, waardoor het project te duur zou worden. Denny kent Ameland goed, want hij heeft een jaar of 14 geleden drie jaar in Buren in De Branding gewerkt. Hem kwam ter ore dat Chimetzo beschikbaar kwam en na een goed gesprek met eigenaar Hendrik Metz werden de ondernemers het snel met elkaar eens.

Op 1 april opent Hong Yun en voorafgaand is er nog een proeverij voor collega-ondernemers als kennismaking in de club van horeca Ameland. Hong Yun betekent 'groeiend geluk' en dat is wat familie Mei op Ameland hoopt te vinden. Maar hun ambitie gaat verder: ze willen met hun kroepoek, foe yong hai en babi pangang een beetje geluk bijdragen aan het eiland.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *