RSS
Zoeken

CDA wil Olympische Spelen 2028 in Fryslân

Geplaatst op: 08 september 2008 - Categorie: Alles & Algemeen

LEEUWARDEN - De CDA Statenfractie in de provincie Fryslân wil dat Fryslân een belangrijke rol gaat spelen bij de Olympische Spelen van 2028. Woordvoerder Rendert Algra: “Als Nederland erin slaagt de Spelen naar Nederland te halen, zijn er volgens ons volop mogelijkheden daaraan in Fryslân invulling te geven.”

De CDA Statenfractie Fryslân vindt het niet vanzelfsprekend dat bij invulling van de Olympische Spelen 2028 in eerste instantie aan de Randstad wordt gedacht. De ruimte die Fryslân te bieden heeft, geeft juist veel meer mogelijkheden dan de veelal volgebouwde Randstad. Bij sporten die in Fryslân geprogrammeerd kunnen worden denkt de CDA Statenfractie in eerste instantie aan de watergebonden onderdelen als zeilen en zwemmen in buitenwater, maar ook zwemmen, waterpolo, turnen, judo en uiteraard voetbal zijn onderdelen die in Fryslân niet zouden misstaan.

De CDA Statenfractie heeft door middel van schriftelijke vragen Gedeputeerde Staten gevraagd of zij bereid zijn initiatieven te ontwikkelen voor een Friese rol bij de Olympische Spelen in 2028. Te denken valt aan een kort onderzoek naar de mogelijkheden die Fryslân te bieden heeft. Vervolgens moet onderzocht worden met welke andere provincies Fryslân het beste een totaalconcept kan bieden.
Bron: CDA Fryslân

Naar nieuwsoverzicht
Ads door PA
Gesponsorde links:
Hier adverteren?