CDA Fryslân wil Songfestival in 2020 in Leeuwarden

LEEUWARDEN – De CDA Statenfractie pleit ervoor het Songfestival in 2020 in Leeuwarden te laten plaatsvinden. Statenlid Rendert Algra: “Door het winnen van het Songfestival gisteravond mag Nederland volgend jaar het Songfestival 2020 organiseren. Een dergelijk groot evenement zou een fantastisch vervolg zijn op Culturele Hoofdstad 2018. Voor de internationale bekendheid, toename bezoekers en werkgelegenheid geeft dit een enorme boost voor Fryslân als zij gastheer mag zijn voor het Songfestival 2020!”

De provincie Fryslân en hoofdstad Leeuwarden zijn vorig jaar uitstekend in staat gebleken unieke en grote evenementen, zoals Culturele Hoofdstad en de Reuzen, te organiseren en te faciliteren. Daarnaast heeft Fryslân laten zien in staat te zijn een dergelijk project binnen te halen door middel van het opstellen van een bidbook. Kijkend naar de omvang en eisen die worden gesteld aan een dergelijk evenement is Fryslân volgens het CDA een uitermate geschikte gastheer van het Songfestival 2020.

Bron: CDA Fryslân

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *