CAO partij gaat provincie in

NES – “Wij van de CAO Partij gaan meedoen met de verkiezingen van Provincie Fryslân 2015.” Dat schrijft Albert Huizeling van de CAO partij. De nieuwe partij, lijst 6, doet op Ameland voor het eerste mee met de gemeenteraadsverkiezingen.

De provinciale ambities zijn besproken met alle leden op de jaarvergadering van 13 maart. De leden stemden in met meedoen aan de Provinciale Staten verkiezingen op 18 maart 2015.

“Door deze campagne willen wij af van het huidige bestuur wat nu zit in Provinciale Staten, de gedeputeerden van PVDA, CDA en FNP.” De CAO partij wil lijstverbindingen gaan zoeken met partijen die nu in de oppositie zitten van de Provinciale staten van Fryslân.

Energie wordt een belangrijk punt, zegt de CAO partij. “Wij vinden windmolens geen optie en dit is een schrikbeeld voor geheel Nederland en Fryslân. Wij willen meer doen met waterkrachtcentrales om doelstellingen te halen en wij willen ons hard maken voor de beroepsvisserij die wij altijd zien varen en spreken boven en op Ameland.” Ook wil de CAO partij de leegloop van dorpen in Fryslân aanpakken door daar de werkgelegenheid omhoog te schroeven zodat de jongeren er blijven wonen.

Tot slot zegt Huizeling: “De christelijke waarden moeten voor het gezin behouden blijven, als voorvechter van emancipatie van vrouwen zijn wij tegen geloofsuitingen die vrouwen discrimineren.”

Eerst is er nog de gemeenteraadsverkiezing

op 19 maart 2014.

Dossier Gemeenteverkiezingen 2014

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *