Canon en elfde eeuws document voor Ameland

BALLUM – Anne Doedens en Jan Houter schreven een lijvig werk: Geschiedenis de Wadden – de Canon van de Waddeneilanden. Het beschrijft vijftig historische hoogtepunten van de Nederlandse Waddeneilanden Texel, Vlieland, Terschelling, Vlieland, Ameland, Schiermonnikoog en Rottumeroog. De eilanden hebben een gemeenschappelijke geschiedenis, verbonden door het water, met de blik op de verschillende zeeën die ze bevoeren. De eilanden zijn verschillend en lijken toch ook weer op elkaar.

De beide auteurs reizen deze dagen langs de Nederlandse Waddeneilanden om daar de burgemeesters hun boek te overhandigen. Dinsdag was Ameland aan de beurt en Anne Doedens was naar Ballum gereisd. Jan Houter bleef achter op Vlieland vanwege de viering van het einde van de bezetting op Vlieland. 

⇒ lees hier over het boek en het document

 lees hier over het boek

 lees hier over het elfde eeuwse document

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *