Cadeautip Ameland aan Tafel

HOLLUM – De herdruk van de totaal uitverkochte eerste editie van Ameland aan Tafel van Ria Evers-Dokter ligt in de boekhandels op het eiland. Ameland aan Tafel staat vol smakelijke gerechten, verhalen en tradities van Ameland. Het is een boek om op te vreten, een 'moeten hebben' voor elke eilandliefhebber, kookboekengek, voor iedereen die houdt van originele verhalen met het hart op het eiland en voor lekkerbekken en liefhebbers van tradities, gewoontes en mooie uitspraken. 

Ria Evers-Dokter, van Ameland, gaat in haar boek met de seizoenen mee. Voor deze tijd van het jaar schreef ze onder meer de verhalen "Zwieren en Zwaaien op het ijs" en "Een fijne kerstherinnering". Ze vertelt wat er met Oud en Nieuw allemaal op tafel kwam en naar welke muziek zij en haar vrienden luisterden (Cuby and the Blizzards onder meer) en hoe je elkaar op Ameland "Gelukkig Nieuwjaar" wenst. Ook schrijft ze over culinaire tradities in de winter en over het verschil in koffiewater en theewater en schotelt ze de lezer allerhande 'Grootmoeders wetenswaardigheden' voor. Ronduit vermakelijk zijn de de Amelander uitspraken die Ria verzamelde, van Hans Bruin, Aafke Bakker, Harmen Barf, Grietje Borsch-Bakker. Aafke Bakker had bijvoorbeeld als uitdrukking: "Je kinne van balstiënen wel soep koke, as je de goeie ingrediënten maar hêwe." En zo is het. 

Ameland aan Tafel kost € 21,50.

lees op het Ameland Boeken blog meer over deze uitgave – tik Ameland aan Tafel in bij 'Zoeken in dit blog' en lees alle berichten over dit heerlijke boek

 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *