Burgernet werkt op Ameland

BALLUM – Burgernet, het telefonisch netwerk van inwoners en bedrijven, is sinds april 2010 actief op Ameland. Het unieke samenwerkingsverband tussen burgers, de gemeente en de politie heeft als doel de veiligheid in de woon- en werkomgeving te bevorderen. Burgernet kan worden ingezet bij de opsporing van een dader of een vermiste persoon. Met name voor dit laatste heeft Burgernet op Ameland meerdere keren uitkomst geboden.

In Friesland telt Burgernet nu bijna 16.000 deelnemers, waarvan 364 deelnemers afkomstig van Ameland. Naast de gemeente Ameland ging Burgernet in het voorjaar van dit jaar in negen andere gemeenten in Friesland van start. Burgernet was toen al enkele maanden succesvol actief in de gemeenten Leeuwarden en Dantumadiel. Het komende voorjaar sluiten zich nog vijf Friese gemeenten aan bij Burgernet.

Wilt u ook een bijdrage leveren om Ameland veilig en leefbaar te houden? Meldt u zich dan aan op www.burgernet.nl. Op deze website vindt u ook informatie over hoe Burgernet precies werkt.

 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *