Burgemeester Waanders heit eerste paal

HOLWERD – Burgemeester Marga Waanders van Dongeradeel sloeg vanmorgen op de kop van de pier bij Holwerd de eerste paal voor de nieuwe vertrekhal van Wagenborg Passagiersdiensten (WPD).

WPD directeur Ger van Langen spreekt over een terminal en een kaartje heet boarding pass die je aanschaft via e-ticketing. De terminal past bij het programma van eisen die hoort bij de concessie voor de veerdienst en past bij de wensen van de bezoekers, vertelt Van Langen. Het wordt groter en mooier. Het gebouw krijgt de vorm van een vis, passend bij de walvisstaart op de terp en de lounge wordt tevens expositieruimte voor Friese en Groningse kunstenaars. WPD gaat het boeken via Internet stimuleren, maar in twee vernieuwde kaartjesloketten kunnen nog altijd papieren kaartjes worden aangeschaft.

Gemeente Dongeradeel is blij met de opwaardering van de faciliteiten. Burgemeester Waanders is in haar nopjes met een voorziening die goed is voor de werkgelegenheid in haar gemeente. Het gebouw zal een uitstapje naar de pier stimuleren en de pier wordt er alleen maar mooier van.

Uitvoerder Dijkstra Draisma klaart in drie maanden tijd de klus. Voor maart 2012 is de vertrekhal klaar. Restaurant Land en Zeezicht is ook al blij met de verbouwing. Het restaurant gaat mee met de vaart der volkeren en begint in maart te breken. Vincent Rozema van Land en Zeezicht vertelt dat er een geheel nieuw interieur is ontworpen. Het restaurant wordt niet groter maar wel mooier, zegt hij.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *