Burgemeester geschrokken van uitbraak

NES – Burgemeester Leo Pieter Stoel geeft namens gemeente Ameland een reactie op de corona-uitbraak onder een groep jongeren die op het eiland was voor een surfkamp. Van de groep van 64 die donderdag zijn getest kregen vrijdag 36 een positieve testuitslag. Ook 3 eilanders testten positief. Het is niet duidelijk of dat iets met elkaar te maken heeft.

Burgemeester Stoel: "Natuurlijk zijn we geschrokken van de uitbraak bij de groep jongeren die op Ameland op vakantie was. De groep heeft het eiland zo snel mogelijk verlaten, maar het wijst ons er wel weer op dat het ontzettend belangrijk is dat we afstand blijven houden, drukke plekken vermijden en onze handen wassen. Zaterdag en zondag wordt een testlocatie opengesteld, waar iedereen welkom is zich te laten testen. Mensen die twijfelen of ze wellicht met een besmet persoon in aanraking zijn geweest kunnen zich – ook zonder klachten – na vijf dagen laten testen." Zowel toeristen als eilanders kunnen zich gratis laten testen aan het Verdekspad 8 in Nes. Vooraf dienen ze wel een afspraak te maken via 0800-1202 laat de burgemeester weten.

Basisregels

Stap voor stap opende de samenleving. De avondklok is vervallen en zijn we allang vergeten en we zitten alweer heerlijk op een terrasje.

De basisregels blijven evenwel belangrijk: handen wassen, afstand houden en testen bij klachten.

Dossier Corona

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *