Burgemeester Ameland lottert geen kievitsei

BALLUM – Dit jaar is er provinciaal geen ontheffing voor het rapen van Kievietseieren. Dat raapverbod geldt ook voor Ameland.

Gemeente Ameland ontvangt dit jaar ook geen eerste kievitsei en stuurt het volgende bericht naar de Vogelwachten: "Dit jaar rapen we geen kievitseieren. Nu er een verbod is, zal de gemeente Ameland niet meewerken aan de activiteiten rondom het vinden van het eerste kievitsei. Provinciaal heeft de Commissaris van de Koning aangegeven het land in te gaan om – als alternatief – ter plaatse bij het nestje te lotteren, maar op Ameland doen wij dit niet. Burgemeester Albert de Hoop heeft zich bij het verbod neergelegd en is van mening dat het land ingaan met betrokkenen en pers meer verstoring zal geven dan één eitje meenemen naar het gemeentehuis."

Vogelwachtleden mogen wel de weilanden in om eieren te zoeken met het oog op nestbescherming. De provincie wil dit juist stimuleren. In plaats van nazorg zouden we deze werkwijze voorzorg willen noemen. Gemeente Ameland noemt die voorzorg niet.

 lees hier over de Eerste kievitseieren van Ameland sinds 1968

 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *