Burgemeester Ameland bovenaan in poll

HARLINGEN – Een kapiteinspet past ons niet allemaal. Past hij burgemeester Albert de Hoop? Het ziet er naar uit van wel. De burgemeester van Ameland staat bovenaan in de poll van de Waddenvereniging.

Stemmen kan nog tot 9 april.

Waar gaat het om?

Rond de bescherming van de Waddenzee is een ingewikkelde structuur geweven van belangenorganisaties, ministeries, wetenschappers, samenwerkingsverbanden tussen waddengemeenten en -provincies, commissies en adviesraden. Als je alles bij elkaar optelt, oefenen ongeveer driehonderd personen op gezette tijden invloed uit op het beleid in het waddengebied. Maar wie is nu echt de baas?

Bol.comOm daar achter te komen, organiseert de Waddenvereniging een verkiezing naar de ware waddenkapitein.  De redactie van het WADDENmagazine doet een voorzet met negentien genomineerden. Mensen kunnen ook iemand anders nomineren als hun waddenkapitein er niet bij staat. Kort na het sluiten van de poll zal de winnaar bekendgemaakt worden.

>>> hier kun je stemmen.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *