Bunkerdag Ameland groot succes

NES – De Bunkerdag Ameland van 25 mei 2019 was een groot succes. Zeker 150 mensen kwamen op de rondleiding langs de restanten van bunkers in de duinen af. De route ging van Bunkermuseum, naar Sier aan Zee. Daarna naar Engelsmanduun, de vuurtoren en als laatste naar de Tonnedunen bij het paardengraf. De overblijfselen van de Tweede Wereldoorlog zitten grotendeels in de duinen verstopt. Slechts hier en daar zijn ze echt te zien en te betreden tijdens de Bunkerdag. Gerlof Molenaar was de gids die de rondleiding verzorgde en verhalen over de oorlog vertelde.

Bunkerdag 

De Bunkerdag beleefde in 2019 haar zesde editie. Het achterliggende idee is dat één keer per jaar zoveel mogelijk bunkers langs de Nederlandse kust open zijn voor publiek. Bezoekers kunnen dan niet alleen kennis maken met het Duitse erfgoed, maar ook ervaren wat de gevolgen van de aanleg van de Atlantikwall voor de bewoners van destijds waren en hoe de linie het aanzien van onze kust ingrijpend heeft veranderd. Langs de kust van Nederland zijn nog veel sporen te vinden van de Tweede Wereldoorlog. De bunkers, gebouwd als onderdeel van de Atlantikwall, springen het meest in het oog. Normaal zijn veel van deze fascinerende betonnen kolossen gesloten voor publiek, maar tijdens Bunkerdag, zijn bunkers van Zeeland tot de Waddeneilanden voor één dag allemaal open! 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *