Britt Metz en Eva Kienstra in Acro top

SURHUISTERVEEN – Britt Metz en Eva Kienstra behoren tot de acro top van Friesland. Zaterdag 16 april werd in Surhuisterveen het Open Fries Kampioenschap (OFK) voor acroteams gehouden. Gym Academy Dokkum was aanwezig met teams van instap (beginners) tot C lijn. Gym Academy zit sinds oktober in Dokkum en de vereniging is nu al toonaangevend in de sport. Het is een combinatie van dans, turnen en partner acrobatiek. Er komen leden vanuit Leeuwarden, Menaldum maar ook uit Drachten en van Ameland om deze prachtige sport te beoefenen.

Eva Kienstra en Britt Metz van Ameland nemen twee en soms drie keer in de week de boot richting de vaste wal. Ze trainen bij Gym Academy Dokkum en een keer per week in Marum. Britt zit in een D junioren duo samen met Linda van der Bijl uit Twijzelerheide en Eva vormt een acroteam met Mellanie Mertens uit Walterswâld in de senioren C.

Britt behaalde op het OFK met haar team de zilveren medaille op D niveau met hun vrolijke muziek en strakke acro elementen. Ze doet op dit niveau een combinatie oefening; balans en dynamische elementen zoals salto’s, in één oefening. Britt heeft zich met haar team ook al geplaatst voor de halve finale NK in mei. Dit deed ze enkele weken terug door goud te halen tijdens het District Kampioenschap.

Eva komt met haar partner een niveau hoger uit en zij doet op de bondswedstrijden (23 april de eerste in Den Bosch) twee oefeningen; één met alleen balans elementen en eentje met alleen dynamische elementen. Op het OFK draaiden ze alleen de balans oefening. Deze was indrukwekkend op mooie emotionele gedragen muziek. De elementen stonden als een huis en de jury wist dit te waarderen. Eva en Mellanie mochten tijdens de prijsuitreiking goud in ontvangst nemen. Tevens behaalde het team de hoogste score tijdens de middag en ontving hiervoor een prachtige beker.

Lijkt acro je ook geweldig (voor je kind) neem dan eens contact op met Gym Academy Dokkum om te kijken wat er mogelijk is. wilma@gym-academy.nl

Bron Gym Academy Dokkum

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *