Brandweer Ameland in het nieuw

De Brandweer van Ameland is in het nieuw gestoken. Een passend pak van brandwerende materialen en met reflecterende biezen. De pakken van de blussers zijn antracietgrijs. De bevelvoerders zijn herkenbaar aan rode schouders en de commandant draagt een pak met een geel bovenstuk.
Brandweer Ameland hield 25 oktober open huis. De nieuwe uitrukkleding, een aangepaste blusauto en een nieuw personenbusje waren aanleiding om het publiek de aanwinsten in de kazerne te Nes te laten zien.
Ameland heeft een brandweerkorps met een groep Hollum-Ballum en een groep Nes-Buren. De brandweer van het eiland bestaat uit 25 vrijwilligers.
Een van de aanwinsten is een aan het vliegveld aangepaste blusauto. Op het vliegveld zijn geen brandkranen waar de brandweer bluswater uit kan tappen. Daarom is een kleine blusauto voorzien van een nieuw blussysteem, waarbij weinig water onder hoge druk op het vuur wordt verneveld. Bovendien kan er met schuim geblust worden. De auto staat permanent gestald op het vliegveld.
Het personenbusje is aangeschaft voor vervoer van personeel en klein materieel.

Gemeente Ameland heeft dit jaar €40.000,– uitgetrokken voor de brandweer. Op het verlangslijstje staat nu nog een nieuwe kazerne voor het korps Hollum-Ballum. Of de nieuwe kazerne er komt hangt af van de museumplannen. Gaat het Kennis- en Innovatievcentrum in Nes door dan wordt het Reddingmuseum in Hollum uitgebreid tot Maritiem Centrum. Het Maritiem Centrum heeft dan de ruimte van de huidige brandweerkazerne nodig.
Wat de brandweer betreft liever vandaag dan morgen.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *