RSS
Zoeken

Brand komt heftig binnen bij pastor

Geplaatst op: 16 april 2019 - Categorie: Alles & Algemeen

DOKKUM – De brand van de Notre-Dame de Paris komt heftig binnen bij pastor Paul Verheijen. Hij moet meteen weer denken aan die “fameuze nacht van Ameland,” de nacht van 5 februari 2013. Verheijen, die destijds s‘ morgens heel vroeg in Dokkum werd gebeld en meteen op de boot naar het eiland stapte om bij de parochianen te zijn, is onder de indruk van de huilende mensen in de straten van Parijs. “Dat was bij ons ook zo,” zegt hij. Het kerkgebouw heeft een belangrijke betekenis binnen de gemeenschap en een desastreuze brand zoals die van de Notre-Dame en Sint Clemenskerk grijpt de mensen enorm aan, vooral de parochianen die in de kerk zijn gedoopt en getrouwd.

Het parochiebestuur waar Verheijen voorzitter van is, heeft nog niet besproken op welke manier ze Parijs een hart onder de riem gaat steken. Dat de Sint Clemensparochie van zich laat horen kan de pastor zich goed voorstellen, maar dat zal wel na Pasen worden. In de Goede Week, de week van Palmzondag tot Stille Zaterdag, is er veel te doen. “En de Passion komt er ook nog tussendoor,” zegt Verheijen.

Vrijdag 19 april zijn er in de Sint Clemenskerk drie voorstellingen van Passion Ameland.
Uitverkocht!
De verteller van de Passion Ameland zal de recente gebeurtenissen in Parijs betrekken bij het lijdensverhaal uit de Bijbel.

lees hier over de Clemenskerk

lees hier over Parijs en de Notre-Dame

Naar nieuwsoverzicht
Ads door PA
Gesponsorde links:
Hier adverteren?