Boschwad op blauwe diesel

LAUWERSOOG – Stichting Wadloopcentrum Pieterburen heeft kantoor in Lauwersoog. Van daaruit worden wadlooptochten, oversteken en beleeftochten georganiseerd en uitgevoerd. Voor het halen en brengen van de wadlopers heeft de Stichting het passagiersschip ms Boschwad. In 1921 is dat schip als beurtvaarder gebouwd en in 1975 verbouwd tot passagiersschip voor de Waddenzee.

De laatste jaren, met de komst van Werelderfgoed Waddenzee, legt Wadloopcentrum Pieterburen steeds meer aandacht op de natuur, flora en fauna van de Waddenzee. Het Wadloopcentrum heeft speciale tochten ontwikkeld en er wordt onderweg over de Waddenzee verteld. De gidsen zijn dan ook ambassadeur van Werelderfgoed Waddenzee geworden.

In het gehele Noorden van het land zijn nog maar weinig schepen die blauwe diesel als brandstof gebruiken. Een van de redenen is dat het nog niet overal verkrijgbaar is. Als eerste schip in Lauwersoog maakt ms Boschwad nu gebruik van blauwe diesel en het bedrijf is daar wat trots op.

Blauwe diesel is een biologisch product. Het grootste voordeel is dat het geheel emissievrij is. Er is dus geen CO2-uitstoot meer. Bijkomend voordeel, vooral voor de passagiers, is dat er weinig rook en stank meer is. Het is wel wat duurder dan gewone diesel maar dat heeft het Wadloopcentrum graag over voor een grotere duurzaamheid en een beter milieu en dus een schonere Waddenzee over.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *