Boom Het Perfecte Plaatje van PA

HOLLUM – De boom waarmee Bibi Breijman Het Perfecte Plaatje won staat in de bomenverzameling op de website van Persbureau Ameland. Alle kans dat Bibi daar de foto heeft gezien en zo verder heeft gezocht naar de bijzondere boom om haar gebodypainte model op te vlijen.

Breijman won de finale van Het Perfecte Plaatje van Stefano Keijzers. Zij interpreteerde de opdracht om het beschilderde model op te laten gaan in de achtergrond beter dan Keijzers. Hij gaf er een creatieve draai aan, zij volgde de opdracht. De finalisten hopten met presentator Tijl Beckand en Janny van der Heijden van Vlieland naar Terschelling. Op Vlieland viel Van der Heijden af. Breijman, Keijzers en Beckand voeren door naar Terschelling en daarna naar Ameland. Daar, in het Hollumer bos, staat de boom met de grote luchtwortels, waar het beschilderde model bekant helemaal in verdween.

De opnames op de eilanden vonden eind oktober en begin november in alle stilte plaats.

De finale werd dinsdagavond 22 december uitgezonden op RTL4 en was een kijkcijferknaller. Meer dan 1,6 miljoen mensen zagen het waddengebied en de eilanden, met de verkleumde fotografen die hun foto's moesten maken op het wad en op het land. Een drieluik vormde hun meesterproef. Met de drieluik scoorde Keijzers hoger dan Breijman, maar haar score voor de boom foto zorgde voor een niet meer te overbruggen voorsprong. Bibi Breijman won Het Perfecte Plaatje 2020.

bekijk hier de (kleine) verzameling bijzondere bomen op Ameland 

stuur uw foto van een bijzondere Amelander boom op en dan plaatsen we hem in de verzameling

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *