Bomen in het Waddenlandschap

Geplaatst op: 04 februari 2021 - Categorie: Wadden & Natuur

HARDERWIJK - Sinds 2010 zorgt de essentaksterfte ervoor dat er duizenden essen moeten worden gekapt. Dit heeft grote gevolgen voor de kwaliteit van het Waddenlandschap. Met de herplant van een meer gevarieerd sortiment te planten bomen zorgen we voor een minder kwetsbaar en toekomstbestendig bomenbestand in de fraaie Waddenregio. 

De Stichting Iepenwacht Fryslân heeft samen met de projectpartners Groninger Bomenwacht en Landschapsbeheer Groningen het project ‘Bomen in het Waddenlandschap’ in uitvoering genomen. Dit project is mede mogelijk gemaakt door het Waddenfonds en provincie Fryslân. 

Voor Fryslân houdt dit in dat er 1350 bomen zullen worden geplant in de Waddenregio in de periode 2020-2022. 
Voor wat betreft het huidige plantseizoen 2020-2021 zullen er 669 bomen worden geplant in de mee participerende Waddengemeenten. 
De resterende 681 stuks worden geplant in het plantseizoen 2021-2022 waarbij ook een beperkt aantal bomen bij particulieren zullen worden geplant. 

Particulieren die interesse hebben om aan dit project mee te doen kunnen hiervoor de voorwaarden gaan opvragen bij de Iepenwacht via het mailadres info@iepenwachtfryslan.nl 
Bron Stichting Iepenwacht Fryslân 

Naar nieuwsoverzicht
Ads door PA
Gesponsorde links:
Hier adverteren?