Bomen Ameland sneuvelen

HOLLUM – Diverse bomen op het eiland zijn gesneuveld in de storm. Iepen in de Westerlaan, Burenlaan en Oranjeweg, Oostakkers, O.P.Lapstraat, Camminghastraat, Rixt van Doniastraat, Van Heeckerenstraat legden het loodje. Op de rotonde aan de Reeweg in Nes ligt de kunstboom, die er was neergezet vanwege de Kunstmaand, om.

Heb je een foto van stormschade op Ameland, stuur de foto op naar info@persbureau-ameland.nl . We maken er een stormfotoalbum van.

Update: Ameland zat tijdelijk zonder water. Een boom bij Zee van Tijd in Nes was ontworteld en had de drinkwaterleiding vernield. Inmiddels, 13.20 uur, heeft Ameland weer water.

Een boom bij De Herberg heeft grote schade aangericht.

De brandweer van Ternaard staat in Holwerd om mee te helpen de chaos van ontwortelde bomen op te ruimen. Dat lukt voorlopig niet, omdat de brandweer nog niet kan worden overgezet. (13.30 uur)

Veerboot de Sier ligt om 13.30 uur al twee uur voor de kant bij Holwerd te deinen, vast aan een dikke meerpaal.

Code rood duurt in Friesland tot 16.00 uur.

Vier containers zijn van een containerreus af geslagen, ten noorden van Schiermonnikoog. Gevaarlijk voor de scheepvaart. De containers zijn leeg.

14.00 uur: SBB sluit de bossen op Ameland af. Er is teveel stormschade en het is er nu te gevaarlijk.

14.18 uur: Aanleggen Sier, de half elf boot uit Nes, in Holwerd lukt nog steeds niet.

Kaalslag op Ameland: Nes afgesloten en Ballum afgesloten vanwege de chaos op de weg. 

Oudste boom van Hollum heeft het ook over moeten geven. Hij ligt op het dak van de schuur aan de Johan Bakkerstraat.

Boom in Ballum aan de Camminghastraat kwam op auto terecht. Diverse panden hebben gat in dak. Iepen naast OBS 't Ienster liggen op het schoolplein.

De raadsvergadering van vanavond is verzet naar 11 november.

Een van de oudste huizen van Ameland, het mooie geveltje in de Rixt van Doniastraat, tegenwoordig chocolaterie, had heel veel mazzel. Twee grote bomen vielen elk aan een kant van het huis. Bij het oudste huis van Ameland in de Johan Bakkerstraat in Hollum is ook een iep geveld, de oudste boom van Hollum. Die viel de andere kant op en heeft het historische pand niet geraakt.

Op het filmpje valt de boom voor de RABO-bank in de Van Heeckerenstraat. De beelden zijn van Henry Swijghuizen. 

>>> bekijk hier foto's van de Waddenzee tijdens de storm

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *