RSS
Zoeken

Bomen Ameland sneuvelen

Geplaatst op: 28 oktober 2013 - Categorie: Alles & Algemeen

Kunstboom rotonde ReewegWesterlaan - Foto Annette PostmusRixt van Doniastaat - Foto Annette Postmus

HOLLUM - Diverse bomen op het eiland zijn gesneuveld in de storm. Iepen in de Westerlaan, Burenlaan en Oranjeweg, Oostakkers, O.P.Lapstraat, Camminghastraat, Rixt van Doniastraat, Van Heeckerenstraat legden het loodje. Op de rotonde aan de Reeweg in Nes ligt de kunstboom, die er was neergezet vanwege de Kunstmaand, om.
Heb je een foto van stormschade op Ameland, stuur de foto op naar info@persbureau-ameland.nl . We maken er een stormfotoalbum van.

Update: Ameland zat tijdelijk zonder water. Een boom bij Zee van Tijd in Nes was ontworteld en had de drinkwaterleiding vernield. Inmiddels, 13.20 uur, heeft Ameland weer water.
Een boom bij De Herberg heeft grote schade aangericht.

De brandweer van Ternaard staat in Holwerd om mee te helpen de chaos van ontwortelde bomen op te ruimen. Dat lukt voorlopig niet, omdat de brandweer nog niet kan worden overgezet. (13.30 uur)

Veerboot de Sier ligt om 13.30 uur al twee uur voor de kant bij Holwerd te deinen, vast aan een dikke meerpaal.

Code rood duurt in Friesland tot 16.00 uur.

Vier containers zijn van een containerreus af geslagen, ten noorden van Schiermonnikoog. Gevaarlijk voor de scheepvaart. De containers zijn leeg.

14.00 uur: SBB sluit de bossen op Ameland af. Er is teveel stormschade en het is er nu te gevaarlijk.

14.18 uur: Aanleggen Sier, de half elf boot uit Nes, in Holwerd lukt nog steeds niet.

Kaalslag op Ameland: Nes afgesloten en Ballum afgesloten vanwege de chaos op de weg. 

Oudste boom van Hollum heeft het ook over moeten geven. Hij ligt op het dak van de schuur aan de Johan Bakkerstraat.
Boom in Ballum aan de Camminghastraat kwam op auto terecht. Diverse panden hebben gat in dak. Iepen naast OBS 't Ienster liggen op het schoolplein.

De raadsvergadering van vanavond is verzet naar 11 november.

Een van de oudste huizen van Ameland, het mooie geveltje in de Rixt van Doniastraat, tegenwoordig chocolaterie, had heel veel mazzel. Twee grote bomen vielen elk aan een kant van het huis. Bij het oudste huis van Ameland in de Johan Bakkerstraat in Hollum is ook een iep geveld, de oudste boom van Hollum. Die viel de andere kant op en heeft het historische pand niet geraakt.

Op het filmpje valt de boom voor de RABO-bank in de Van Heeckerenstraat. De beelden zijn van Henry Swijghuizen. 

>>> bekijk hier foto's van de Waddenzee tijdens de storm

Iep Westerlaan, voor het huis van Jacob en AkkieBurenlaanBurenlaanBurenlaanBurenlaan - Foto Erica de VriesRixt van Doniaweg - Foto Marieke WijsmanRixt van Doniastraat - Foto Marieke WijsmanTorenstraat - Foto Marieke WijsmanVan Heeckerenstraat hoek Reeweg - Foto Annette PostmusTorenstraat - Foto Annette PostmusBrandweer heeft het drukSchuur Paul Polet - Foto Marjan PoletSchuur Paul Polet - Foto Marjan PoletSchuur Paul Polet - Foto Marjan PoletMeidoorn aan de Meer in Hollum - Foto Dicky NonnekensDe iep met het bankje ligt nu op het dak van Boekhandel van der Brink - Foto Jack BurgstraZolder van Van den Brink - Foto Jach BurgstraRegenboog, stilte na de storm - Foto Marjan PoletRegenboog, stilte na de storm - Foto Marjan PoletOostakkers, alweer een boom gesneuveldSchutting van Ranjith Brouwer - Foto Ranjith BrouwerSchutting van Ranjith Brouwer - Foto Ranjith BrouwerSchutting van Ranjith Brouwer - Foto Ranjith BrouwerSchutting van Ranjith Brouwer - Foto Ranjith BrouwerDe pastorie in BallumDe pastorie in BallumNes - Foto Coos VerbruggeHonderd jaar oude perenboom gesneuveld aan de Burenlaan in Hollum - Foto Hiekje Bruin

Naar nieuwsoverzicht
Ads door PA
Gesponsorde links:
Hier adverteren?