Boerenleven Ameland in twee musea

HOLLUM – De Amelander musea zijn druk bezig met de voorbereidingen van een tweetal exposities over het boerenleven op Ameland. Aan de ene kant vormt het boek van Oense Straatsma ‘Een en al boerderij’ een bron en aan de andere kant het boek ‘Boeren op Ameland’ dat LTO afdeling Ameland samen met de Ameland Pers uitgeverij uitgaf (klik op het boek). Daaromheen weven de musea een tentoonstelling over de geschiedenis van de boerenstand op Ameland en over de huidige bedrijfstak. Onderdeel van de exposities in de twee musea in Buren en Hollum, vormt een fiets-/ wandelroute langs boerenbedrijven en plekken die een belangrijke rol spelen in het boerenleven.

De tentoonstellingen met route openen dit voorjaar.

Die route wordt ondersteund met presentaties op de iPhone app Ameland Actueel en de mobiele website www.ameland-actueel.nl (de speciale site laadt op de smartphone; op de PC redirect het adres naar de website van Persbureau Ameland). Via de app is informatie te lezen over het boerenleven, zijn foto’s te zien en is de route te volgen.

Staat uw restaurant, winkel, hotel, vakantiehuis, attractie, terras, strandpaviljoen, park en organisatie nog niet in de app, dan is dit een goed moment om in te stappen. Kijk hier voor meer informatie.

>>> een impressie van de app op de PC is via deze link te zien. Klik op Locaties om de presentaies van honderden locaties op Ameland te zien


Boeren op Ameland

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *