Boeren en tuinders overhandigen eerste spandoek aan de provincie Fryslân

Boeren en tuinders hebben dinsdag 14 mei een massale publieksactie gelanceerd. Zij laten daarmee zien wat zij voor Nederland betekenen. Onderdeel van de actie is het ophangen van meer dan 2500 spandoeken in Nederland en 353  spandoeken in de provincie Fryslân. Daarnaast is dinsdag 14 mei het eerste spandoek overhandigd aan gedeputeerde Femke Wiersma.

‘Met deze actie dragen we als sector positiviteit uit. We laten zien waar wij als boeren sterk in zijn, namelijk zorgen voor goed eten en drinken. Het wordt tijd dat de politiek gaat meedenken over een goede voedselstrategie, zodat wij met ons werk kunnen blijven zorgen voor goed voedsel’, aldus Jan Teade Kooistra, regiobestuurder bij LTO Noord regio Noord

‘Onze boeren dragen 7 dagen per week zorg voor de productie van hoogwaardig en duurzaam voedsel. Dat mag meer zichtbaar zijn en verdient waardering. Het is mooi dat deze campagne daar aan bijdraagt’, aldus gedeputeerde Femke Wiersma.

Actie gaat door

In de provincie Fryslân zijn door boeren en tuinders 353 spandoeken besteld. Iedere dag komen er de komende tijd spandoeken binnen bij deze boeren en tuinders. Daardoor zullen steeds meer spandoeken de regio Fryslân vullen. LTO Noord noemt de actie nu al een groot succes.

Foto (C): LTO Noord

Persbureau Ameland
Persbureau Ameland

Persbureau Ameland brengt alle actualiteiten om en rondom Ameland. Daarnaast verschijnen er verschillende reportages over de vele bewoners die het eiland rijk is. Zelf een goede tip? Mail deze naar info@persbureau-ameland.nl.

Artikelen: 705

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *