Boegbeeld voor Toerisme Werelderfgoed Waddenzee

DELFZIJL – Gerard Kremer gaat vanaf 1 juli aan de slag als boegbeeld voor toerisme Werelderfgoed Waddenzee. Zijn belangrijkste opdracht is om er voor te zorgen dat er meer toeristische kansen worden gegrepen die de Werelderfgoedstatus van de Waddenzee met zich meebrengt. Op vrijdag 1 juli geeft hij zijn openingsspeech op DelfSail in Delfzijl. "In het noorden mogen we de bescheidenheid van ons afgooien en trots zijn op de Wadden!”

Gerard Kremer is in het noorden van het land bekend geworden als CEO van de Vrijbuiter, die onder zijn leiding uitgroeide tot de grootste kampeerwinkel van Nederland. Bovendien regelde hij dat de Vrijbuiter eigen merken laat fabriceren in China en Tsjechië Tegenwoordig vervult hij verschillende functies. Zo is hij ondermeer voorzitter van MKB Noord-Nederland, lid van de SER Noord-Nederland en (sinds kort) commissaris bij voetbalclub s.c. Heerenveen. Kremer wordt aangesteld door het Programma naar een Rijke Waddenzee. Een samenwerkingsverband van ondernemers, overheden en natuurorganisaties. Het gemeenschappelijk doel is een Rijke Waddenzee voor natuur én mens.   

Bij zowel ondernemers, overheden en natuurorganisaties leeft al sinds 2009 het gevoel dat de Werelderfgoedstatus kansen biedt voor de ontwikkeling van duurzaam toerisme in het Waddengebied. Per jaar bezoeken nu al zo’n 2 miljoen mensen de Waddeneilanden voor een vakantie, maar de meesten liggen dan vaak aan het Noordzeestrand. Juist aan die andere kant van het eiland kun je genieten van de bijzondere natuur die zijn weerga in de wereld niet kent: de Waddenzee. Niet voor niets heeft National Geographic een bezoek aan het Waddengebied opgenomen in haar top 10 zomertips van 2016. 

Hendrikus Venema van het Programma naar een Rijke Waddenzee: ”Het is aan Kremer om samen met de ondernemers en marketingorganisatie de Werelderfgoedstatus van de Waddenzee nog beter op de kaart te zetten, zowel nationaal als internationaal. De Waddenzee moet een op zichzelf staand interessant reisdoel worden waar toeristen op af komen die de unieke natuur willen beleven, zowel op de Waddeneilanden maar vooral ook langs de vastelandskust. Kremer heeft bewezen met zijn energie en enthousiasme andere ondernemers te kunnen inspireren tot mooie resultaten.” 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *