Blootfoto's Thomas: lagere straf

LEEUWARDEN – De 40-jarige Amelander die in 2007 een filmpje en blootfoto’s van tv-presentatrice Manon Thomas op internet zette, heeft in hoger beroep een beduidend lagere straf gekregen. Op 9 april vorig jaar veroordeelde de rechtbank de man tot een werkstraf van 180 uur en een boete van 250 euro. Het gerechtshof in Leeuwarden handhaafde de boete, de werkstraf werd teruggedraaid naar 30 uur.
Ook het bedrag aan smartengeld is bij het hoger beroep een stuk lager uitgevallen: in plaats van de 5000 euro die de man van de rechtbank aan Thomas moest betalen, moet hij nu nog 3000 euro overmaken. De straf is een stuk lager omdat het gerechtshof minder feiten bewezen acht. De Amelander heeft zich volgens het hof schuldig gemaakt aan schending van het portretrecht en het auteursrecht.

>>> lees het hele artikel op Waldnet 5-5-2010

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18268

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *