Bliksem boven Ameland

HOLLUM – Het onweer van gisteravond heeft hier en daar voor overlast gezorgd. Het KNMI gaf tijdelijk een waarschuwing uit voor extreem weer in grote delen van het land. Die waarschuwing werd rond een uur in de nacht van dinsdag op woensdag ingetrokken. Op Ameland viel het mee met de klappen. Hagelstenen als tennisballen golfballen of knikkers bleven uit.

Het extreem warme weer van maandag en dinsdag werd, zoals voorspeld door de weerdienst, afgestraft met forse onweersbuien. Die gingen gepaard met hagel, windstoten en honderden bliksemontladingen per vijf minuten. Afgelopen nacht verliet het zware weer het land. Volgens de buienradar komen opklaringen de kant van het waddengebied op.

Zorgcentrum Talma Hûs in Veenwouden, een zustercentrum van De Stelp in Hollum, kreeg te maken met wateroverlast. De riolering kon de hoeveelheid hemelwater niet aan. De bewoners moesten worden geëvacueerd. Na het ontbijt vanochtend konden ze weer terugkeren.

De lucht boven Ameland veranderde gisteravond van groen, naar grijs, blauw en roze. Noorderlichtachtige schijnsels schoten door de lucht.

Johan Bolijn uit Hollum fotografeerde gisteravond de bliksem.

 lees hier meer over Bliksem en Blikseminslag

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *