Blierherne geopend

NES  – Met het onthullen van het naambord ‘Blierherne’ is zaterdagmiddag de nieuwbouw van de kampeerboerderij Blierherne op Ameland officieel in gebruik genomen. Onder het toeziend oog van vele tientallen genodigden trokken drie generaties gebruikers een vlag weg, waarna de naam zichtbaar werd.

Kampeerboerderij Blierherne, gelegen tussen Nes en Buren is na de Tweede Wereldoorlog eigendom geworden van de Vereniging van Vrijzinnig Hervormden in Friesland. Het werd aangekocht om er zomerkampen voor de Vrijzinnige jeugd te organiseren.  Later werd het gebouw ook verhuurd aan schoolklassen. Nu maakt een breed publiek gebruik van het gebouw: families, vriendengroepen, sportverenigingen en, nog steeds, scholen.

Aan het begin van deze eeuw werd besloten het oude gebouw te vervangen door nieuwbouw. Aannemer Joris Fongers uit Tzummarum zette in elf maanden tijd een nieuw gebouw neer, naast het huidige gebouw.

Bij de officiële opening werden ruimschoots herinneringen opgehaald aan de kampen die tot aan de tweede helft van de jaren tachtig georganiseerd werden. Gememoreerd werden de vriendschappen die er tijdens die kampen ontstonden en soms tientallen jaren voortduren. Voorzitter Nanne Koopmans ontving vele geschenken, die te zijner tijd in Blierherne te zien zullen zijn.

Met de nieuwbouw voldoet de kampeerboerderij, dat geheel door vrijwilligers wordt gerund, aan de nieuwste brandveiligheidseisen. Volgend jaar wordt het gebouw, een ontwerp van de Amelander architect Frans Kooiker, gecomplementeerd met zonnepanelen.

Met de nieuwbouw ontwikkelt het bestuur ook nieuwe initiatieven. Zo worden volgend jaar opnieuw zomerkampen georganiseerd.

>>> de website van Blierherne is te vinden op de pagina Vakantieverblijven op Ameland

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *