Bleker op bezoek bij orka Morgan

HARDERWIJK – In hoogsteigen persoon heeft Staatsecretaris Bleker zich door het Dolfinarium laten informeren over orka Morgan. In een drie uur durend bezoek heeft hij zich uitgebreid laten bijpraten door de verzorgers, dierenarts en directie van het Dolfinarium.

Het bezoek van de heer Bleker gebeurde op zijn eigen initiatief en was bedoeld om informeel bijgepraat te worden over de situatie rond de vorig jaar gestrande orka Morgan. Hij was zichtbaar onder de indruk van het werk dat de verzorgers van Morgan dagelijks verrichten. Na een rondleiding langs Morgan en het opvangcentrum van stichting SOS Dolfijn heeft er een informeel gesprek plaatsgevonden tussen  Bleker, het Dolfinarium en de orka coalitie.

Verhuizing

Op 3 augustus heeft de rechter bepaald dat er meer onderzoek moet worden gedaan naar de best mogelijke toekomst voor orka Morgan. “Wij waarderen het zeer dat de Staatssecretaris zelf op het park langskomt om persoonlijk op de hoogte te worden gebracht. Wij hebben een goed gevoel overgehouden aan het gesprek en zien een definitieve uitspraak van het ministerie van EL&I vol vertrouwen tegemoet,” aldus directeur Marten Foppen van het Dolfinarium. Als het aan het Dolfinarium ligt verhuist Morgan naar het zeedierenpark Loro Parque op de Canarische Eilanden. “Het is van groot belang dat ze zo snel mogelijk soortgenoten om zich heen krijgt om zich verder te ontwikkelen.”

Bron: Dolfinarium Harderwijk

>>> tik voor meer nieuws over Morgan ORKA in bij ZOEKEN, rechtsboven in deze pagina

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *