Bioscooppremière documentaire ‘Wild Geraas’

AMSTERDAM – De documentaire 'Wild Geraas, een zoektocht naar de oorsprong van het Sinterklaasfeest' beleeft zaterdag 29 oktober om 13.30 uur haar bioscooppremière in Utrecht. De 53 minuten durende documentaire wordt in zaal 2 van het Hartlooper bioscoopcomplex van cineast Jos Stelling, oprichter van het Nederlands filmfestival, regisseur van speelfilms als Elckerlyc en Mariken van Nieumeghen en De Illusionist, vertoond.

Arnold-Jan Scheer, maker van de documentaire, houdt een korte inleiding. Na de vertoning wordt er nagepraat in de foyer, waarbij Jos Stelling aan Scheer vragen zal stellen over het tot stand komen van Wild Geraas, waar 20 jaar aan gewerkt is en waarvoor in een groot aantal Europese landen Sinterklaas- en gerelateerde riten en feesten zijn gefilmd door Scheer en co-cameraman, documentaire maker Roy Dames. 

Exemplaren van het boek Zwarte Sinterklazen van Scheer en DVD’s van de film zijn aanwezig bij de premiere van deze onafhankelijk gemaakte film. De DVD kost € 17,95 en het boek € 18,-.

Pro- en anti Pietenmensen lijken in een parallel universum te leven. Maar er is ook een positieve kant. Steeds meer mensen raken geïnteresseerd in de ouderdom van het Sinterklaasfeest en de werkelijke oorsprong van Zwarte Piet. De zoektocht naar de Sint en zijn begeleiders leidt onherroepelijk naar onze eigen oorsprong.

⇒ lees hier meer over Wild Geraas

Wild Geraas

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *