Bijzonder Kunstconcert in Clemenskerk

NES – Dinsdag 8 november 2022 zal er een bijzonder kunstconcert gegeven worden in de Sint Clemenskerk te Nes, door Jan Noordzij (organist) en Anne-Laure Dollié (mezzo-sopraan). Zij gaan muzikale impressies brengen naar aanleiding van vier kunstwerken.

De kunstwerken zijn geselecteerd door Kunstmaand Ameland. Een foto van ieder kunstwerk wordt tijdens de muziek getoond op een scherm voorin de kerk. 

In augustus gavenNoordzij en Dollié al een concert in de katholieke kerk aan de Kardinaal de Jongweg. Dat was een enorm succes. Mensen waren ontroerd en ze typeerden de beide muzikanten als “een gouden duo”. Voor Kunstmaand Ameland was dit een van de redenen om hen terug uit te nodigen en dit bijzondere kunstconcert in de Clemenskerk te verzorgen.

De uit Nederland afkomstige organist Jan Noordzij woont sinds 2011 in Antwerpen, en is daar organist-titularis van de Sint Walburgiskerk. Hij is enthousiast, gedreven en gepassioneerd. Noordzij: “Al jaren kom ik op Ameland, ik hou van dit eiland. Ik componeer graag en raak hier steeds weer geïnspireerd”.

Samen met de getalenteerde, uit Frankrijk afkomstige, mezzo-sopraan Anne-Laure Dollié vormt hij een duo. Dollié, cantor in de Kathedraal van Antwerpen: “Het is mijn droom om, daar waar ik kom, met mijn stem de diepere lagen in de harten van mensen te bereiken”.

Het kunstconcert, waarvoor u van harte bent uitgenodigd, begint om 20:00 uur, entree € 15,00. 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *