Bij Risje aan de Camminghastraat

BALLUM – Bij Risje is verhuisd van de Oranjeweg in Hollum naar de Camminghastraat in Ballum. De lifestyle winkel was uit zijn jasje gegroeid en vond in de oude bakkerij van Leendert de bakker een prachtig pand voor een fijne winkel en een bakkerijmuseumpje. De winkel is klaar om geopend te worden. Vader Klaas Sinnema, die weken achtereen in het pand heeft geklusd, geeft graag een rondleiding langs het granito aanrecht, de stal en paardenstal, het hooivak met de sparrenkap en natuurlijk naar de oude bakkerij waar de werkbank nog staat en de oven met drie oveningangen, een rijskast en aan de achterkant het stookgedeelte met de zware kleppen. De waterput is er nog en de deegmachines, een grote en kleine, staan er, klaar om het brooddeeg te kneden. Het gaat allemaal deel uitmaken van het Ballumer Bakkerijmuseum.

De winkel met een mix van hippe woonaccessoires, leuke hebbedingetjes, lieve, maar ook stoere producten, kleding en nog veel meer is nog steeds als de Bij Risje van de Oranjeweg, maar dan groter en ruimer en met meer winkelwaar.

De nieuwe winkel aan de Camminghastraat voert een wisselende collectie met merken als Noosa-Amsterdam, Noosa Petite, KMO, Beach Bumb, Stolt, Zusss, Krasilnikoff, Yaya, HK Living, Pjut en Jots. In de collectie zijn schapenvachten, kleding, sierraden, sjaals, tassen en vele andere accessoires te vinden.

Bij Risje verzorgt tevens workshops. Informeer er maar eens naar in de winkel.

Bij Risje Lifestyle voor trends en wonen, dat is de complete naam van de winkel die nu als adres Camminghastraat 41, 9162 EK Ballum heeft.

Kijk voor de openingstijden even op de deur. In de wintertijd streeft Bij Risje ernaar om dagelijks open te zijn van 13:30 tot 17:00 uur. De winkel is in de stillere maanden vaak gesloten op dinsdag.

Parkeren kan bij binnenkomst in Ballum. Tegenover snackbar ’t Kruuspunt is een grote parkeergelegenheid. Van daar is het een paar minuutjes wandelen naar Camminghastraat 41.

⇒ Bij Risje is mobiel te vinden op de iPhone app Ameland Actueel en op de mobiele site ameland-actueel.nl voor alle smartphones.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *