Biebs zijn dicht

DOKKUM – Bibliotheken Noord Fryslân heeft, net als de rest van de bibliotheken in Nederland, alle 15 vestigingen gesloten tot en met woensdag 18 november. Hiermee volgen de bibliotheken de richtlijnen van de overheid en het RIVM.

Tijdens deze sluitingsperiode zet Bibliotheken Noord Fryslân vooralsnog geen afhaalservice op. Waarom niet? Omdat premier Rutte tijdens de persconferentie duidelijk was. Blijf zoveel mogelijk thuis en ga alleen de deur uit als het echt nodig is. En hoewel lezen echt heel fijn en belangrijk is, kan dat ook op andere manieren. Manieren waarvoor lezers het huis of zelfs hun stoel niet uit hoeven. Met e-books bijvoorbeeld en luisterboeken. Die lenen de leden van de bibliotheken gratis met de app van de bibliotheek. Wie daarvoor hulp nodig heeft, kan contact opnemen met de klantenservice van de bibliotheek (info@bnfrl.nl, 088-1656123 of via Whatsapp 06-15 12 72 02).

De bibliotheek heeft alle activiteiten de aanstaande twee weken geannuleerd. De deelnemers hebben daarover persoonlijk bericht ontvangen en krijgen hun geld terug. De gereserveerde boeken, films of tijdschriften blijven staan totdat de bibliotheek weer open is. In de tussentijd is het niet mogelijk om nieuwe reserveringen te plaatsen.

Wie nog boeken thuis heeft, hoeft niet bang te zijn voor boetes of herinneringen. De bibliotheek is namelijk boetevrije én de uitleentermijn van alle uitgeleende materialen is automatisch verlengd met drie weken. De bibliotheek hoopt de deuren na 18 november weer te kunnen openen.

Dossier Corona

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *