Biebs Ameland weer open

DOKKUM – De biebs gaan weer open, ook op Ameland. De bibliotheken in Nes en Hollum gaan op 20 mei weer open, de andere biebs van Noordoost Fryslân volgen op 25 mei.

Cinto Prosperi van VVV Ameland, de organisatie die onderdak geeft aan de Amelander bibliotheken en die ook beheert, over de openingstijden: "Vandaag zijn we nog open zoals we de afgelopen weken open waren: boeken inleveren en gereserveerde boeken ophalen."

Vanaf donderdag 20 mei zijn de Amelander biebs open voor zes personen tegelijkertijd. Dat wordt geregeld met winkelmandjes bij de ingang van de winkel. Prosperie: "In de praktijk komt het niet voor dat zes mensen gelijktijdig in de bieb zijn om boeken te kiezen. Soms wel om tijdschriften te lezen, maar dat is daarom niet toegestaan. Mensen kunnen dus boeken uitzoeken, maar geen gebruik maken van de leestafel. Zoeken en terugbrengen kan dus vanaf morgen." De bieb in Hollum volgt het deurbeleid van de DA en dat betekent dat er een totaal aantal mensen binnen mag zijn voor zowel DA, PostNL, VVV en bieb.

Paulien Schreuder van Bibliotheek Noordoost Fryslân legt uit hoe het zit bij de rest van de bibliotheken in Noordoost Fryslân: "Omdat we al weken uitgaan van een heropening volgende week, hebben wij net de komende dagen de overgang naar een ander automatiseringssysteem gepland. We willen heel graag open, maar het lukt gewoon niet. Dinsdag 25 mei staan we helemaal voor u klaar."

In de bieb blijven mondkapjes verplicht en wordt de 1,5 meter afstand gehanteerd. U hoeft uw bibliotheekbezoek niet vooraf te reserveren, maar het kan zijn dat het maximum aantal bezoekers binnen is. Dan moet u even wachten.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *