Bezoek het weekend van de wetenschap bij jou om de hoek!

LEEUWARDEN – Op 5 en 6 oktober vindt het Weekend van de Wetenschap plaats. Ook in de provincie Fryslân zetten organisaties hun deuren open voor publiek. Zij laten zien hoe wetenschap en technologie onderdeel zijn van hun werk en dat Europese subsidie dit stimuleert. Je bent van harte welkom om te komen kijken, ervaren en ontdekken wat Europees geld mogelijk maakt bij jou in de buurt!

Breng in Leeuwarden een bezoek aan de escaperoom van Friesland Boeit. Probeer zelf te ontsnappen maar neem ook een kijkje achter de schermen ontdek hoe zo’n escaperoom is opgebouwd. Of bezoek de serious games studio van Grendel Games in Blokhuispoort. Je kunt zelf gamen of leren hoe een game gemaakt wordt. De Academie van Franeker verzorgt een college over de Franeker Universiteit en een rondtocht langs de oude universiteitsgebouwen, de voormalige ‘hortus botanicus’ en de oudste studentenkroeg van Nederland. Ook bij BIOND in Bolsward kun je een kijkje nemen achter de schermen waarbij meerdere bedrijven de handen ineen hebben geslagen voor Friese boeren. Maak kennis met de vele innovaties en bijzondere ideeën van deze onderzoekers. Kortom; er is genoeg te beleven!

Europa om de hoek

Europa om de hoek is trotse partner van het Weekend van de Wetenschap. Wij vinden het belangrijk dat projecten die mede mogelijk zijn gemaakt dankzij Europese subsidie op de kaart worden gezet. Benieuwd welke projecten er nog meer te bewonderen zijn? Ga dan naar www.europaomdehoek.nl/wvdw. Hier vind je meer informatie over het programma en de openingstijden van de deelnemende projecten bij jou om de hoek.

Bron: Samenwerkingsverband Noord-Nederland

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *