Bezoek De Stelp verder verruimd

HOLLUM – De bewoners in De Stelp kunnen binnenkort meer bezoek ontvangen. Vanaf 15 juni wordt de bezoekregeling in verpleeghuizen en woonzorgcentra zoals De Stelp verder versoepeld.

De eerste verruiming liet één bezoeker toe, na een lange periode van gesloten deuren voor alle bezoek. Vanaf 15 juni zijn meerdere bezoekers per bewoner welkom. 

Wel vraagt De Stelp om ook in deze tijd van meer bezoek de richtlijnen te respecteren. Het woonzorgcentrum heeft tot nu toe corona buiten de deur weten te houden en wil dat graag zo houden. De richtlijnen moeten bewoners, medewerkers en bezoekers beschermen.

De bezoekers moeten zich ook met de verruimde regeling online melden in het bezoek registratiesysteem. Per bezoektijd kunnen vier personen geboekt worden en per keer twee bezoekers per bewoner.

Handhygiëne blijft; er wordt gevraagd bij binnenkomst en bij verlaten van De Stelp de handen te reinigen met desinfectiemiddel dat bij de deur klaar staat. Een mondkapje is niet verplicht, maar wie dat toch wil dragen moet zelf voor een exemplaar zorgen.

In De Stelp is een looproute gecreëerd en de instelling vraagt de bezoekers die route te volgen.

Rechts lopen is het parool. Het bezoek is op de kamer, niet in de huiskamer of zaal. De bezoeker moet contact met andere bewoners mijden. Tot slot vraagt De Stelp niet te komen bij verkoudheidsklachten en uit voorzorg contact met kwetsbare mensen en grote groepen te vermijden.

De hygiëneregels die De Stelp aanhaalt zijn de algemene regels voor alle Nederlanders.

  • was regelmatig de handen
  • geef niemand een hand
  • gebruik papieren zakdoekjes
  • hoest en nies in de binnenkant van de elleboog
  • houd minimaal 1,5 meter afstand

het filmpje is van 9 april 2020

Dossier Corona

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *