Bespaartips van Nibud en Koopplein

HOLLUM – Elf bespaartips doen we u cadeau. Tien komen van het NIBUD en de laatste is van Koopplein Ameland.

 1. Zorg voor grip op je geld. Als je overzicht hebt over je geldzaken en weet waar je geld blijft, ga je vanzelf bewuster met je geld om, kun je makkelijker keuzes maken en geef je minder uit.
 2. Bespaar eenvoudig op energie door kleine aanpassingen in huis. Je kunt je persoonlijke energiebespaarplan maken met de Bespaartest op http://www.bespaartest.nl/. Zo kun je tot wel 600 euro per jaar besparen!
 3. Loop je verzekeringen en abonnementen eens goed door en kijk of ze allemaal nodig zijn. Misschien ben je dubbel verzekerd of verzeker je eigenlijk niet wat je wilt? En heb je abonnementen op tijdschriften die je nooit leest? Zeg ze op en bespaar flink per jaar!
 4. Koopplein AmelandLaat je geld niet liggen en vraag aan waar je recht op hebt. Op http://www.berekenuwrecht.nl/ zie je of je recht hebt op toeslagen of subsidies. Op dit moment zijn er 135 gemeenten aangesloten bij deze website. Van deze gemeenten kun je de gemeentespecifieke regelingen bekijken. Doet jouw gemeente nog niet mee? Neem dan contact op met je gemeente voor het opvragen gemeentespecifieke regelingen. Dit kan honderden euro’s per jaar schelen!
 5. Maak een bespaarplan. Als je weet waar je op wilt en kunt besparen, dan helpt het als je dat op papier zet. Je hebt dan een goede houvast om op terug te vallen als je verleid wordt meer uit te geven dan je gepland had.
 6. Bespaar op je belkosten door een goede vergelijking te maken tussen verschillende abonnementen. Denk hierbij ook aan het verschil tussen een sim only abonnement en een abonnement met toestel. Je zit er minimaal een jaar aan vast, dus probeer kritisch te zijn!
 7. Maak aan het eind van het jaar de balans op: wat waren je uitgaven en je inkomsten? Kwam je goed uit met je geld? Maak een planning voor het hele jaar en breng je administratie op orde. Zo begin je financieel gezien meteen goed in 2012!
 8. Zet in 2012 je financiën op de agenda! Dat kan heel makkelijk in de Nibud-agenda 2012: Je kunt er je afspraken in opschrijven, de dagelijkse uitgaven in bijhouden en je krijgt iedere week een slimme geldtip. Ook staat er voor ieder weekend een gratis uitje in. Natuurlijk is er ook voldoende ruimte om de dagelijkse afspraken te noteren. Kortom: een prima middel om grip op je geld te krijgen! Bestel ‘m met korting voor slechts € 6,50 via www.nibud.nl/pggm!
 9. Probeer ervoor te zorgen dat je betalingsachterstanden of schulden in 2012 niet oplopen, maar ga ermee aan de slag! Dat kan met de website www.zelfjeschuldenregelen.nl/. Zo hou je zelf de touwtjes in handen en krijg je grip op je geld.
 10. Wil je serieus aan de slag met je financiën en overweegt je een digitaal kasboek? Gebruik dan de Nibud Cashflow Manager, het beste offline kasboek waarmee je snel inzicht krijgt in je geldzaken en zo meteen kunt beginnen met geld besparen!
 11. Loop eens met een kritische blik door je huis en schuurtje en bekijk wat je niet meer nodig hebt. Zet dit te koop op Koopplein Ameland.
Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *