Besmetting medewerker De Stelp

HOLLUM – Bij een medewerkster van zorgcentrum De Stelp is door GGD Fryslân het coronavirus vastgesteld. Manager Willem van der Kooi van het zorgcentrum verwacht dat de kans op verdere verspreiding van het virus in het huis erg klein is. De besmette medewerkster is aan het begin van de week nog aan het werk geweest, maar was meer dan 48 uur voor het begin van haar klachten niet in De Stelp.

De medewerkster heeft zich tijdens het werk gehouden aan de richtlijnen van het RIVM en de GGD en onder meer een chirurgisch mondneusmasker en handschoenen gedragen. Ze werkt voorlopig niet en blijft thuis, laat Van der Kooi weten.

Wel is de medewerkster de afgelopen periode in De Stelp in contact geweest met meerdere bewoners. De gezondheid van de bewoners wordt daarom extra in de gaten gehouden. Bewoners en medewerkers die klachten hebben die passen bij het coronavirus worden direct getest.

De besmetting heeft geen gevolgen voor het bezoek aan De Stelp. Bezoek blijft mogelijk. Om verspreiding van het virus tegen te gaan benadrukt het management het belang van hygiëneregels zoals het dragen van een mondkapje, handen wassen en 1,5 meter afstand houden.

Dossier Corona

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *